Individuele Mindfulnesstraining

Meestal worden mindfulnesstrainingen in een groep gegeven. In een groep leer je van elkaar en het is prettig om ervaringen te kunnen delen. Maar het kan ook zijn dat je je niet prettig voelt in een groep of dat de planning niet past bij jouw agenda. Dan kan een individuele training de oplossing zijn. 

Een individuele mindfulnesstraining bestaat uit 8 sessies van een uur. In grote lijnen wordt hetzelfde programma gevolgd als dat van de 8-weekse groepstraining. Maar er is zeker ruimte om het programma aan te passen aan individuele wensen.

De training ziet er als volgt uit: Je oefent onder begeleiding verschillende meditatie- en yogatechnieken. Tijdens de bijeenkomsten worden er verschillende thema's besproken, zoals: de automatische piloot, omgaan met hindernissen, bewust zijn van je grenzen, stress herkennen en hoe ermee om te gaan. Je krijgt huiswerkopdrachten mee en deze worden tijdens de bijeenkomsten nabesproken.

Kosten

De kosten van de Individuele Mindfulnesstraining bedragen €350,- Het bedrag is inclusief kennismakingsgesprek, werkmap en audiomateriaal.

De training wordt meestal vergoed door de werkgever. Diverse zorgverzekeraars vergoeden de 8-Weekse Mindfulnesstraining gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering.Informeer bij je eigen verzekeraar naar de mogelijkheden. Op www.zorgwijzer.nl vind je een overzicht van de voorwaarden en vergoedbedragen per verzekeraar. Op de site van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, www.vmbn.nl, staat ook informatie over vergoeding van trainingen.

 

 

 

Agenda

    Er zijn nog geen agendapunten