8-Weekse Mindfulnesstraining

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en een stiltedag. Je oefent onder begeleiding verschillende meditatie- en yoga technieken.

Tijdens de sessies worden er verschillende thema’s behandeld, zoals: de automatische piloot, omgaan met obstakels, grenzen leren kennen, stress herkennen en hoe ermee om te gaan. Je leert ook gedrags- en gedachtenpatronen herkennen.Zo leer je op een andere manier omgaan met oude patronen, die je soms in de weg zitten. Ook is er aandacht voor het nabespreken van huiswerken en het uitwisselen van oefenervaringen. Alle oefeningen worden nabesproken. Dit is van belang, omdat je door stil te staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, het inzicht ontwikkelt in hoe het met jezelf gaat.

De 8-weekse mindfulness training is een praktische training. Je leert mindfulness door te doen en ontwikkelt vaardigheid door herhaling. De deelnemers krijgen hiervoor een werkmap en audiomateriaal mee naar huis. Naast de begeleide oefeningen oefen je mindfulness tijdens alledaagse activiteiten. Dit zorgt ervoor dat mindfulness steeds meer een onderdeel van je leven wordt waardoor je meer profijt van de training ervaart.

 

Kosten training

De kosten van een groepstraining  bedragen € 390,- . Het bedrag is inclusief kennismakingsgesprek, werkmap, audiomateriaal en stilteochtend.

 

Certificering en vergoeding

Diverse  zorgverzekeraars vergoeden de 8-weekse mindfulness training gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Meestal is wel een verwijzing van de huisarts nodig. Een andere voorwaarde is dat de trainer als categorie 1 gecertificeerd is bij de VMBN. De trainingen van Mind and Earth voldoen aan deze voorwaarde. De training wordt vaak ook vergoed door je werkgever.

 

Inschrijven

Voor trainingsdata en locatie bekijk de agenda.

Agenda

    Er zijn nog geen agendapunten